در صورتی که شخص وزن ایده آل دارد ولی تناسب اندام ندارد ، روش های درمان غیر جراحی مانند ورزش ، رژیم درمانی و استفاده از دستگاه های کلینیکی مناسب نتیجه بخش خواهد بود.
در این صورت شخص اضافه وزن دارد . برای این گونه افراد توصیه به استفاده از دستگاه های چاقی موضعی مانند دستگاه LPG و Shockwave و Cavitation ، لیزر لیپولیز ، لیپوماتیک و یا اعمال جراحی زیبایی می شود که با مراجعه به کلینیک نوع و میزان آن برای شخص مشخص می گردد.
در صورتی که شاخص توده بدنی شما در این گروه قرار دارد دچار چاقی درجه یک هستید و چنانچه مبتلا به دیابت ، فشار خون ، تری گلیسیرید بالا یا دور کمر بالا باشید، شما می بایست با مشاوره دکتر اقدام به انجام عمل جراحی متابولیک نمایید و در غیر این صورت با داشتن رژیم و انجام ورزش شاخص توده بدن را به کمتر از ۳۰ رسانده و سپس استفاده از مراحل بالا را توصیه می کنیم.
در صورت داشتن شاخص توده بدن بین ۳۵ تا ۴۰ ، شخص دچار چاقی درجه دو است . در این گونه افراد هر چند ورزش و رژیم در درجه اول مطرح است ولی عملا شخص نیازمند به انجام اعمال جراحی چاقی متناسب با نوع رژیم و فعالیت ایشان هست که شامل اعمال جراحی مانند بای پس کلاسیک ، مینی بای پس و یا اسلیو می باشد.
اشخاصی که شاخص توده بدن آنها از ۴۰ بالاتر می باشد دچار چاقی مفرط می باشند و برای این نوع افراد انجام اعمال جراحی چاقی که می تواند شامل Sleeve ، RY Gastric Bypass ، Mini Gastric Bypass باشد ، توصیه می گردد.